נזלת כרונית אצל ילד בן 2 ושמונה- דחוף

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

16/01/2011 | 14:05 | מאת: רויטל

שלום רב, מאז שניכנס בני לגן באפריל אשתקד (כלומר: לפני כתשעה חודשים) הוא סובל מנזלת כרונית שיוצרת כמובן ליחה מרובה, אשר מקשה עליו לישון טוב בלילה. עשינו לו בדיקת אלרגיה ויצא שהוא אינו אלרגי לכלום, הוא קיבל כמובן טיפול תרופתי מגוון וכמו כן ניסינו גם אנלהציות ומשאף עם ונטולין ובודיקורט, אך ללא הואיל. עכשיו אומרים לנו שיתכן וזה פוליפים באף. קבענו לו פגישה עם מומחה לאף אוזן וגרון בקפלן, אך הפגישה רק עוד חודש ולכן רציתי לדעת: איך אני יכולה לדעת שזה פוליפים והאם הטיפול היעיל והיחידי הוא ניתוח להסרתם או שאולי יש דרך שלא מצריכה ניתוח והתערבות כירורגית. אשמח לקבל ממך מידע על כך ועל פתרונות אפשריים יעילים. בברכה ותודה מראש, רויטל.

שלום רויטל ראשית צריך לעשות אבחנה נכונה. הסיבה לנזלת יכולה להיות שקד שלישי מוגדל, סינוסטיס כרונית, גוף זר באף ועוד. הטיפול בכל מצב כמובן שונה. ניתוח זה מוצא אחרון. לעיתים ניתן לנסות שילוב של אנטיביוטיקה ומשאף סטירואידלי לאף בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים