דלקת לתינוק בן 3 חודשים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

09/01/2011 | 21:01 | מאת: m.a

בני בן 3 חודשים היה במשך שבוע לא היה רגוע עם המון בכי ובבדיקה אצל רופא הילדים גילה כי יש לו דלקת באוזן.נתן לו טיפות של דטמיצין כטיפול לאוזניים למרות ששכתוב כי זה לעיניים,בבדיקה בבית ניסיתי לראות אם הוא מסובב את ראשו כאשר אני מרעישה עם רעשן אך הוא לא עושה זאת,השאלה היא האם יש פגיעה בשמיעה והאם כדאי לפנות ולמי,אני מפחדת שחיכינו זמן רב עד לטיפול מאחר ולא היה רגוע שבוע שלם

שלום לך קשה לי לענות ללא בדיקת הילד. כעיקרון כאשר יש דלקת באוזן תיכונה השמיעה נפגעת זמנית ולאחר מספר שבועות חוזרת לנורמה. הטיפול בטיפות יעיל רק בדלקת חיצונית. אני לא יודע מה הרופא ילדים ראה בבדיקת האוזן. בכל מקרה התופעה הפיכה וחוסר טיפול לא פוגע בשמיעה בצורה קבועה. אני מניח שהילד עבר סקר שמיעה בבי"ח בו נולד ובמידה והיה תקין אין סיבה לדאגה. תחזרי לבידקת רופא ילדים חוזרת. ניתן לפנות לרופא אא"ג במקרה של ספק. בברכה ד"ר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים