נוזלים באוזניים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

30/12/2010 | 00:59 | מאת: טלי

שלום, בני בן חמש וחצי ומגיל צעיר סבל מנוזלים באוזניים ודלקות חוזרות. מאז גיל 3 אין דלקות אך יש נוזלים. בבדיקת שמיעה יש ירידה של 30 באוזן אחת ו- 35 באוזן השנייה. לא ניתנו לו תכשירים לטיפול בנוזלים למעט אנטיביטויקה כשהיה בן שנתיים. אני חוששת מאד לנתח אותו, ניתוח צינוריות ומעדיפה לנסות פתרונות אחרים לפני שאני מחליטה לנתח. מה דעתך על מכשיר האיירפופר האם יכול לפתור את הבעיה? האם יש תכשירים לייבוש הנוזלים? יש לציין שאין פגיעה בדיבור ולעיתים אף נראה ששומע בסדר. הוא מאד מבלבל.לפעמים מדבר בקול רם ולפעמים לא.לפעמים נראה ששומע טוב ולפעמים לא. הוא ילד חכם בעל שפה עשירה . האם זה מקרה של ניתוח או שכדאי להמתין. מה דעתך על רפואה משלימה? דיקור, רפלקסולוגיה, נרות הופים?

שלום טלי נרות הופי יכולים לגרום לנזק לאוזן ואסורים לשימוש. כעיקרון טיפול אלטרנטיבי אינו פסול. אין כל סימוכין בספרות הרפואית שהטיפול הנ"ל נותן תועלת (לא נבדק בצורה יסודית אף פעם) אך מצד שני כל עוד אינו מזיק ואינו מונע טיפול חיוני (זה לא המצב במקרה של נוזלים) ניתן לנסותו. איירפופר יעיל בחלק מהמקרים ובחלק לא. זאת בהחלט אופציה לא רעה לפני שניגשים לניתוח. צריך לקחת בחשבון שבחלק גדול המקרים הנוזלים משתפרים לבד ואז ניתן לזקוף זאת לתרופות, רפואה סינית איירפופר ועוד בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים