ילדה בת 3.6

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

03/04/2008 | 23:27 | מאת: מיש

שלום רב! בתי בת שלוש וחצי. בחצי שנה האחרונה לפחות פעם בחודש חוזרים הסימפטומים הבאים: גודש באף (נזלת שמצטברת ולא יוצאת החוצה), ישנה עם פה פתוח ונוחרת. לאחר כמה ימים שכאלה מתחיל השיעול או דלקת אוזניים. בדצמבר קיבלה אנטיביוטיקה נגד דלקת ריאות עקב הליחה שירדה לריאה. חמישה ימים לאחר שסיימה את האנטיביוטיקה היתה דלקת אוזניים והי קיבלה מוקסיפן. בפברואר שיעול ונוזלים באוזניים. נראה שגם היתה ירידה זמנית בשמיעה. כאשר מתחיל השיעול נותנים אנהלציות של בודיקורד. רופא הילדים אומר שכנראה יש לה נטייה להצטברות של הנזלת ודליפתה פנימה. לאחרונה ביקרנו אצל א.א.ג וקיבלנו ברונכוליט פורטה וסירופ אריוס. בנוסף בלוטת לימפה בצוואר בצד ימין מוגדלת, ניידת. כמו כן, מתלוננת מדי פעם על כאבי ראש ומצביע על אזור הצוואר מתחת לאוזן. האם ניתן לטפל בבעיה עצמה, הנזלת שדולפת, ולא רק בתוצאות להן היא גורמת? האם אכן זאת הבעיה בכלל? האם יש קשר ללימפה המוגדלת והאם כדאי לבצע US? אודה מאוד על דעתך והמלצתך

04/04/2008 | 17:35 | מאת: ד"ר עדי בירון

המטרה היא קודם לאבחן את הגורם, ואז להחליט האם יש צורך לטפל בו. אם, למשל, מדובר בכרית אדנואידים ("פוליפים" או "שקד שלישי") מוגדלת, הנחירה אינה משמעותית, הילדה בת 3.6, ואנחנו בתחילת הקיץ, יתכן שצריך רק להקל עליה לעוד חודש-חודשיים, בקייץ הדברים יסתדרו, ובחורף הבא היא כבר תהיה גדולה יותר ולא תהיה כל בעיה. אם, לעומת זאת, מדובר בגורם אחר, או שהבעיה קשה יותר, או שלא מסתדרת בקיץ, יתכן שצריך לתת פתרון כבר כעת. הקו התחתון של מה שאני אומר הוא: קודם כל אבחנה. גשו לבדיקת רופא.

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים