נזלת ממושכת

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

20/12/2010 | 23:08 | מאת: מחכל

ביתי, בת שנתיים, סובלת כחודשיים מגודש באף מנזלת ממושכת שלא מרפה. אני נאלצת לקנח לה כל מספר דקות מועט. הנזלת משנה את מרקמה (מיימית- סמיכה) וצבעה (שקופה- צהובה) ולא הגיבה לטיפולים שונים- טיפות אפאלפי, מי ים, אדים קרים.. כמובן שהגודש מקשה עליה לנשום בשנתה. הנזלת לא מלווה בסיפטומים של אלרגיה. בעבר כשהיתה נזלת היא חלפה מהר ובספונטניות ללא טיפול. מהן האפשרויות למקור הנזלת? לאן עלינו לפנות להמשך ברור? תודה.

שלום מיכל נזלת כרונית יכולה לנבוע משקד שלישי מוגדל ופעיל, גוף זר באף (לרוב היא חד צדדית במקרה זה), תהליך אלרגי או סינוסיטיס כרונית. רצוי שתגשי לבדיקת רופא אא"ג וצילום של לע האף להדגמת השקד השלישי. טיפול שניסית לרוב מקל, ניתן להוסיף תריס אפי על בסיס סטירואידלי דוגמת AVAMYS . במקרים שאין תגובה לטיפול תרופתי נשקל טיפול כירורגי לכריתת השקד השלישי. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים