אף סתום ללא נזלת, נחירות ונשימה מהפה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

25/11/2010 | 21:08 | מאת: דפנה

בני בן ה-5 החל לאחרונה לנשום אך ורק דרך הפה, הן ביום והן בלילה. בלילה הנשימות מלוות בנחירות. האף שלו נקי אך הדיבור שלו החל להיות "מאנפף". האם ייתכן שיש לו איזושהיא חסימה שאינה מתבטאת בנזלת? האם ייתכן שכילד שצועק כשהוא מדבר (מגיל צעיר למדי) - אך נראה שאין בעיה בשמיעה (אבל לא בדקנו..) מדובר למעשה בחסימה מערכתית שעכשיו "עברה" לאף? תודה, דפנה

שלום דפנה יתכן ובנך סובל מהגדלה של השקד השלישי שיכול לגרום לסחימה אפית גם ללא נזלת. רצוי להבדק אצל רופא אא"ג ד"ר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים