לפני ניתוח שקדים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

25/11/2010 | 14:43 | מאת: לפני ניתוח שקדים

בתי בת שנה ואחד עשר חודש. ממצאים:נוזלים באוזניים הגורמים לירידה באיכות השמיעה לרמה של 35 דציבל. שקדים מוגדלים בדרגה שלוש ושקד שלישי. בבדיקה במעבדת שינה נצפה דום נשימה חסימתי מלווה בהיפוקסמיה (דסיטורציה 71%). הרופא לא מוכן לזרז את התור כי הוא טוען שצריך לעשות את הניתוח בשעות הבוקר לצורך מעקב רופא אף אוזן גרון בעשר שעות ראשונות אחרי הניתוח, ובבית חולים עם מחלקת טיפול נמרץ מעולה. האם אכן כדאי לחכות עד שיתפנה תור (ענין של חודשים ארוכים) או שזה ניתוח פשוט שאפשר לקחת כל רופא בכל בית חולים?

שלום ניתוח שקדים מבוצע בכמותמרובות בכל בתי החולים הציבוריים והפרטים. ברוב המקרים אין צורך בהכנה או השגחה מיוחדת.ישנם ילדים עם גורמי סיכון שמצריכים השגחה מיוחדת. מתחת לגיל שנתיים מומלץ לבצע את הניתוח הנ"ל בבי"ח ציבורי. כאשר דום הנשימה בשינה קשה רצוי לבצע אותו בבי"ח שבו טיפול נמרץ ילדים. לפי התאור שמסרת אין שום סיבה שההמתנה תהיה של חודשים ארוכים.צריך לבצע את הניתוח בהקדם. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים