צאלה 13 גדרה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

24/11/2010 | 09:46 | מאת: סמדר פורתי

בתי בת שנתיים וחודשיים סובלת כל הזמן מהגרון, כל שלושה שבועות היא חולה עם חום עם כאבים בגרון, במשטח גרון שנלקח אין חיידק, אך יש תפליטים ושקדים מוגדלים, רופא הילדים אמר לנו שיש חיידק חדש בשם פאפא אם אני לא טועה, וכדי למנוע את המחלה יש לתת לה מייד שמופיעים סימנים של חום וגרון 4 כדורים של סטרואידים ואז המחלה נעלמת, ניסתי וזה באמת עובד, אבל אני חוששת לתת לילדה כל פעם סטוראידים היא חולה במומצע משהו כל 3 שבועות, זה נראה לי לא הגיוני, האם יש פתרון כלשהו לבעיה מה ניתן לעשות ? לתשובתך הדחופה אודה, אולי לפנות לרופא האלטרנטיבית ?

שלום סמדר תסמונת pfapa היא מחלה ללא סיבה ידועה שמתאפיינת בהתקפים חוזרים של חום, דלקת גרון, אפטות בפה והגדלת בלוטות למפה צואריות. זה לא חיידק ואין תהליך זיהומי. תדירות ההתקפים משתנה מילד לילד ובסופו של דבר התופעה נעלמת. זה יכול לקחת מספר שנים. האבחנה נעשית על סמך תמונה אופיינית של התקפים, משטח גרון שלילי והתגובה המצויינת למנה בודדת של סטירואידים. אין כל חשש ממנה בודדת של סטירואידים אחד למספר שבועות וזה אכן הטיפול. בחלק מהמקרים ניתן לשקול ניתוח לכריתת שקדים שגם מוריד את שכיחות ההתקפים בצורה ניכרת. אך כוון שיש כדור יעיל מאד כדאוית הניתוח צריכה להשקל. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים