שיעולי חנק

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

11/11/2010 | 08:10 | מאת: מיכל

שלום, הבת שלי בת שנה וחודש וסובלת כבר מעל לחודש משיעולים מפחידים ביותר בלילות בעיקר, היא ממש כאילו נחנקת. גם הרופא שלי וגם רופא ילדים נוסף, וגם רופא א.א.ג אומרים שזאת נזלת אחורית שיורדת לכיוון הריאות ולכן השיעולים,למרות שבכלל לא רואים נזלת. שני הרופאים אומרים שהריאות שלה נקיות. השאלה היא מה עושים הלאה? זהו ככה יהיו לה התקפי שיעול לאורך כל החורף? ללא הפסק? כי זה פשוט לא עובר ואני אובדת עצות גם כי זה נורא מפחיד כי זה נמשך דקות ארוכות וגם כי זה מעיר אותה מהשינה כל כמה זמן בלילה והשינה שלה לא רצופה בכלל. הרופא שלי נתן לה מוקליט 3 פעמים ביום, אבל השאלה כמה אפשר לשים מוקליט? אני הבנתי שהתרופה הזאת לא הכי בריאה, אז אני כמעט ולא שמה לה. אני לא רוצה שיווצר איזשהו תלות במוקליט. השאלה אם יש משהו אחר. תודה רבה

שלום מיכל כדאי להבדק ע"י רופא ריאות ילדים. יכולים להיות גורמים מרובים לתופעת השיעול. בכל מקרה שיעול הוא סימפטום של דרכי הנשימה התחתונות יותר. מבחינה טיפולית ניתן להוסיף מכשיר אדים ללילה, טיפות מי מלח לאף ושימוש באינהלציה של מי מלח וונטולין. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים