אובדת עצות, זקוקה להכוונה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

07/11/2010 | 11:44 | מאת: ליאת

בתי, בת השנה ו - 11 חודשים סובלת בערך מגיל שנה ו - 4 חודשים מדלקות אזניים חוזרות ונשנות. בין יולי לאוקטובר היא קיבלה טיפול מונע של מוקסיפן פעם אחת ביום. לצערי, רק שבוע עבר מסיום הטיפול המונע ועד הגעת הדלקת החדשה. הפעם היא קיבלה אוגמנטין פעמיים ביום למשך 10 ימים. 4 ימים אחרי סיום האנטיביוטיקה, שוב דלקת. תמיד הדלקת באותה אוזן והיום אנחנו הולכות לעשות צילום של שקד שלישי, שהרופאה הפנתה אותנו לעשות. מן הסתם היא גם "תזכה" לקבל אנטיביוטיקה חדשה לטיפול בדלקת הנוכחית. - האם כמות האנטיביוטיקה העצומה שהילדה המסכנה הזו מקבלת כבר במשך חודשים (לפני הטיפול המונע, זה היה מצב הזוי של דלקת - אנטיביוטיקה - פחות משבוע שקט וחוזר חלילה) לא מזיקה לה? לא רק מבחינת האוזן והשמיעה בה, אלא בכלל למצב הבריאותי הכולל שלה? - האם דלקות חוזרות ונשנות וטיפול אנטיביוטי תכוף (כמעט רציף) לא יכולים לפגוע בשמיעה שלה? כרגע היא שומעת בגדר התקין (עשיתי לה ב. שמיעה במכון הדים) - האם כדאי לחכות עד גיל 3, להמשיך במצב הקיים ולקוות לטוב? יש לנו עוד שנה וחודש לגיל המיוחל. - אני ממש לא ששה לעשות ניתוח. האם כדאי לעשות במצבה ניתוח? מי המומחה הגדול בתחום? זה כ"כ מייאש להיות חסרת אונים אל מול כאבי אזניים איומים ובכי קורע לב של בתך שלך. אודה לתשובותיך המהירות, סליחה על מטר השאלות. יום טוב, ליאת

שלום ליאת שאלה זאת עלתה פורום מספר רב של פעמים. לצערי אין תרופת קסם. קיימות 3 אופציות אשפריות: 1. לטפל בכל דלקת בנפרד כאשר מופיעה. 2 לתת טיפול אנטיביןטי מונע למשך 3-6 חודשים. 3. לבצע ניתוח צינוריות. אפשריות 1-2 כבר נוסו על ידכם ללא הצלחה יתרה. כמובן שטיפול אנטיביוטי ממושך ומרובה יכול להוביל לזנים עמידים של חיידקים וגם להפרעה במע העיכול (בגלל פגיעה בפלורה הטבעית של המעיים). הליקוי השמיעתי זמני ולרוב אין השפעה לטווח ארוך. אין צורך במומחה מיוחד לניתוח צינוריות. מדובר בניתוח הבסיסי ביותר ברפואת אא"ג שמבוצע מצוין על ידי כל מומחי אא"ג. על סמך התיאור שלך ניתוח צינוריות בהחלט יכול לעזור מאד לבתך כבר עתה. במידה ואתם לא נגשים לניתוח כדאי להשתמש בפרוביוטיקה להגנת מע העיכול מנזקי אנטיביטיקה בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים