בלוטת לימפה מוגדלת

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

02/11/2010 | 10:45 | מאת: אושרית

לד"ר אריה גורדין שלום רב, לפני שלושה שבועות (09.10.2010), גילתי לבני בן השנתיים וחצי בלוטה די גדולה בצוואר אחורי (מאחורי אוזן שמאל). בדיקות דם שבוצעו יצאו תקינות (כולל שקיעת דם). למעט,( GOT (AST שיצא 74. לאור תוצאות בדיקות הדם, רופאת המשפחה קבעה כי מדובר בבלוטת לימפה שגדלה עקב מחלה ויראלית .וכי יש לעשות בדיקת אולטרסאונד. ראוי לציין, כי לבני לא היה חום בזמן האחרון. למעט, צינון והתקררות שהיה מלווה בנזלת מרובה. עוד ראוי לציין, כי בני מגיל שנה במעקב מול רופא א.א.ג בשל בלט גרמי בתופית אוזן שמאל ואחרי מעקב של שנה וקצת כולל בדיקות שמיעה, כחלק ממעקב בלבד, הכל תקין. אך ליתר בטחון, פניתי גם אליו ע"מ שיתרשם מהבלוטה וקבע כי אין קשר לאוזן והכל תקין עם האוזן. באותה הזדמנות, פניתי גם למומחה א.א.ג כי קבע שוב שהכל תקין עם האוזן ואינו רואה כל בלט גרמי (כפי שרופא הא.א.ג שעוקב אחרי בני קבע) אך באשר לבלוטה,לדעתו מדובר בציסטה ולא בבלוטת לימפה,- עוד לפני שנערכה בדיקת אולטרסאונד! בבדיקת אולטרסאונד שבוצעה הודגמה בלוטת לימפה בהמסטואיד שמאלי בגודל 11 * 25 מ"מ ובלוטות לימפה רבות עד 18 מ"מ בשני צידי המשולשים. לאור הנ"ל, רופאת המשפחה מסרה שיש במעקב בלבד ורק במידה והבלוטה תגדל יש להגיע אליה. האם בדיקת האולטרסאונד היא זו שקובעת האם מדובר בבלוטת לימפה או ציסטה? המומחה לא.א.ג (שהינו רופא בכיר בבית חולים במרכז הארץ) שקבע באופן די חותך עוד בטרם קבלת תוצאות בדיקת האולטרסאונד עירער את "בטחוני"... בינתיים, לא נראה שהבלוטה גדלה אך היום בני התלונן על כאבים כשאני נוגעת לו בבלוטה מה שלא התלונן עד היום ונראה שהבלוטה התקרבה יותר לעורק בצוואר...על מה זה מעיד? מודה מראש, אושרית

שלום אושרית קשה לי לתת לך תשובה אחראית ללא בדיקת הילד וצפיה בבדיקות ההדמיה. US היא בדיקה שמבדילה מצוין בין נגע ציסטי לסולידי (דוגמת בלוטת למפה). האזור שתארת מתאים גם כן לבלוטת למפה. קרוב לודאי שמעקב הוא האופציה הטובה ביותר. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים