דלקות אוזניים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

01/11/2010 | 17:44 | מאת: שרון

שלום הבת שלי בת שנה וחודשיים מגיל חמישה חודשים סובלת מדלקות אוזנים ומקבלת כל פעם אנטיביוטיקה המצב הוא שכמעט כל שבועיים יש לה חום ויש לה דלקת באוזניים ונוזלים והיא מקבלת שוב ושוב אנטיביוטיקה הרופא החליף כבר כמה סוגים של אנטיביוטיקה לראות מה עוזר לה ושום דבר לא ממש עוזר מה אפשר לעשות האם אין מנוס מניתוח כי אני מפחדת אני יודעת שזה עם הרדמה כללית האם זה יכול להזיק לה שהיא מקבלת כל כך הרבה אנטיביוטיקה וכל פעם סוג אחר

שלום שרון האופציות לטיפול בדלקות אוזניים חוזרות: 1. לטפל באנטיביוטיקה בכל דלקת בנפרד. 2. לתת טיפול אנטיביוטי מונע למספר חודשים בחצי מינון . 3. לבצע ניתוח להחדרת צינוריות אוורור לאוזניים נכון שטיפול אנטיביוטי חוזר ונשנה אינו רצוי ולעיתים מתפתחים זנים עמידים של חיידקים אך בגיל הצעיר אין ממש בררה, זה לא יגרום לנזק קבוע. ניתוח החדרת צינוריות נעשה בהרדמה "קלה" ללא צורך בצינור הנשמה. הפעולה עצמה אורכת מספר דקות וההחלמה מהירה. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים