נזלת כרונית

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

31/10/2010 | 12:21 | מאת: ורד

יש לי בן בן 4 שנים סובל מנזלת כרונית, כאשר כל ניסיונות הטיפול בה עם תרופות לא עוזרים גם תרופות אנטיביוטיות שונות. נקודה חשובה רציתי להדגיש שבכל חילופי עונות הנזלת מתגברת עוד יותר והוא סובל פשוט סובל וקשה לו עם זה בבקשה תציע לי מה לעשות, הייתי במרפאת אף אוזן גרון של וולפסון בדקו אותו עם סיב אופטי ולא מצאו פוליפים הומלץ לי להשתמש בflxonase פעם אחת ביום,ובסטרימר,בנוסף הייתי גם במרפאת שניידר בקהילה והמליצו על טיפול אנטיביוטי. ממתינה לתגובתך ואם יש הקלות קטנות שיכולות לעזור לואשמח לשמוע עליהן, בתודה, ורד

שלום ורד נזלת כרונית יכולה להיות עקב מגוון סיבות. אני מניח שחלק מהם נשללו ע"י בדיקת סיב אופטי של האף (למשל גוף זר באף, שקד שלישי מוגדל וכו). ניתן לבצע ברור אלרגי כוון שיתכן והנזלת נובעת מהפרעה אלרגית. הברור כולל ביצוע טסטיים עוריים. לטיפול אנטיביוטי איך ממש ערך בטיפול בנזלת כרונית. שימוש במי מלח יכול לעזור וכך גם תרסיס סטירואידלי לאף (דוגמת פליקונאז- ישנם גם תכשירים חדשים בעלי יעילות גבוה יותר) בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים