בליעה קשה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

27/10/2010 | 13:22 | מאת: ורד כהן

גדלה לי שן בינה עם כאבים מטורפים והתחלתי לקחת אנטיביוטיקה בהמלצת הרופא. זאת הפעם הראשונה שהגוף שלי נתקל באנטיביוטיקה או בכלל בכדור (כל חיי גדלתי על דברים טביעים בלבד). האם זה הגיוני שבעיקבות האנטיביוטיקה קשה לי לבלוע אוכל בימים האחרונים? יש הרגשה כאילו זה נתקע בגרון כמה שניות ורק אז נבלע פנימה. האם יש לזה טיפול כל שהו? אשמח לתשובה. תודה ויום טוב. (אני בת 25)

שלום ורד מאד לא סביר שהאנטיביוטיקה היא הגורם להפרעת הבליעה. יתכן ונדבקת במחלקה אחרת כגון דלקת בלע שגורמת להפרעת הבליעה. בשימוש אנטיביוטי ממושך תתכן פטרת בלשון שתגרום לאינו נוחות בבליעה (זה בד"כ קורה לאחר שימוש של מספר שבועות). במידה והתלונות לא חולפות תפני לבדיקת רופא אא"ג בברכה ד"ר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים