דימום חוזר מהאף

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

20/10/2010 | 02:18 | מאת: שרית

שלום רב בני בן ה-6 החל לאחרונה לדמם מהאף היו כבר מס פעמים אך לאחרונה זה ניהיה תכוף יותר פעם שחזר מההסעה וכולו התמלא דם והלילה התעורר לתוך שלולית של דם במיטה ולקח לי זמן רב לעצור את הדימום מה עושים לאיזה רופא מומלץ לגשת מה זה יכול להיות אשמח לתשובתך המהירה שרית

שלום שרית דימומים מהאף שכיחים למדי בילדים. ברוב ההגדול של המקרים הדימומים קלים ונעצרים ע"י לחץ מקומי. הסיבה העיקרית לדמם היא חיטוט אפי. סיבות נוספות כוללות: סטיה של מחיצת האף, נזלת וגירוי אפי, מזג אויר יבש ועוד. מבחינה טיפולית ניתן להשתמש במשחה שומנית (כגון וזלין) ומכשיר אדים להגברת הלחות בחדר בלילה. כדאי לגשת לרופא אא"ג לבדיקה. בברכה ד"ר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים