מחלת הנשיקה מהי?

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

18/10/2010 | 19:10 | מאת: תמי

בני בן 6 עם חום גבוה כבר שלושה ימים לאחר משטח שלילי אובחן במחלת הנשיקה רציתי לדעת על המחלת מדבקת?כיצד ?

שלום תמי ראשית לפי התיאור שמסרת אין כל ודאות שמדובר במחלקת הנשיקה. מחלה זאת נגרמת ע"י וירוס בשם EBV וההוכחה לכך היא בבדיקת דם (נוגדנים חיוהים לוירוס). מחלת הנשיקה מתבטאת לרוב בדלקת גרון, חולשה ניכרת וסימנים נוספים. זאת יכולה להיות מחלה ממושכת עם סיבוכים. אך ישנם וירוסים רבים אחרים שגורמים לדלקת גרון. כך שבמקרה של בנך במידה ויש חשד למחלת הנשיקה יש לקחת בדיקת דם לנוגדני EBV . בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים טל לקביעת תורים 050-4039348

19/10/2010 | 20:42 | מאת: תמי

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים