פוליפים אצל ילדה בת שנה ו 4 חודשים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

15/10/2010 | 22:31 | מאת: שירלי

לד"ר גורדין שלום רב, שמי שירלי ואני אמא לילדה בת שנה ו 4 חודשים. יש לה נזלת מתמשכת שבאה והולכת. השבוע היה לה חום ובעלי ניגש איתה לרופא שאמר שיש פוליפים ונתן אנטיביוטיקה. מעבר לזה לא אמר כלום. לא הבנתי בדיוק מה זה אומר, האם זה מסוכן?מה ניתן לעשות פרט לניתוח? מה הן ההשלכות אם לא עודים ניתוח? האם צריך לפנות למומחה אף אוזן גרון עלמנת שיאשר שאכן מדובר בפוליפים? אני מודה מאוד על תשובתך. תודה רבה, שירלי

שלום שירלי אין כל כך ערך למתן אנטיביוטיקה כטיפול לנזלת בילדים. נזלת נובעת בעיקר ממחלות וירליות חריפות אך יכולה להיות גם עקב שקד שלישי מוגדל וגורמים נוספים. כדאי להבדק ע"י רופא אא"ג. לא כל נזלת דינה ניתוח לכריתת שקד שלישי. הניתוח מוצע רק במקרים של חסימה אפית, נשימת פה ונחירות. ניתן להשתמש בתרסיס מי מלח להקלת הנזלת והגודש. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים טל לקביעת תורים 050-4039348

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים