דנלון -פתרון לבעיית שמיעה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

10/10/2010 | 20:24 | מאת: קרן

בני בן 3 סובל מנוזלים באוזניים ברמה ששמיעתו נפגעת הרופא המליץ על דנלון במינון 4.5CC , האם יש לזה תופעות לוואי?האם עליי לגשת לקבל חוו"ד נוספת? האם זהו הפתרון היחיד (לפני ניתוח כמובן)או שיש פתרון נוסף? אודה לתגובתך

שלום קרן נוזלים באוזניים מאד שכיחים בגיל של בנך. ברוב המקרים התופעה חולפת מעצמה ללא טיפול בחלק גדול מהמקרים. רק במקרים העקשניים (מעל 3 חודשים) שמלווים בליקוי שמיעה יש מקום לטפל. הטיפול התרופתי לרוב אינו יעיל לטווח ארוך. סטירואידים פומית (דנלון) הוכחו ביעילים לטווח קצר בלבד ואינם נותנים מענה לטווח ארוך. לסטירואידים תופעות לווי רבות, רובם כאשר הטיפול ממושך. בקורס טיפולי קצר לרוב אין תופעות לווי קשות. כאמור לפי הספרות הרפואית העדכנית אין טיפול תרופתי כלשהו שנותן יעילות לבעייה כרונית של נוזלים. ניתן לנסות טיפול במכשירים שעוזרים בפתיחת התעלה בין האף לאוזן (דוגמת earpopper) אך הפיתרון המוחלט לבעייה הוא ניתוח צינוריות. מצרופת כתבה על הנושא http://www.doctors.co.il/ar/9308/דלקת+אוזן+תיכונה:+מאפיינים+וטיפול בברכה ד"ר גורדין אחראי שרות אאג ילדים, בי"ח רמב"ם 050-4039348 טל לקביעת תורים

12/10/2010 | 07:50 | מאת: קרן

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים