חור בעור התוף לתינוק

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

06/10/2010 | 22:01 | מאת: שולמית

ביתי בת השמונה חודשים סובלת מדלקות אוזניים תכופות ומטופלת באנטיביוטיקה אוגמנטין. לאחרונה נוצר נקב באוזן שמאל המטופל במי חמצן וטיפות אנטיביוטיות. שאלתי - תוך כמה זמן נסתם בדרכ חור כאמור ומהן השלכותיו בגיל כה צעיר. - האם השמיעה עשויה להחלש? - האם ניתן לטוס טיסות קצרות (אילת) במצב זה? תודה רבה

שלום שלומית קשה לנבא תוך כמה זמן יסגר הנקב. לרוב בילדים הנקבים נסגרים יחסית מהר אך יש נטייה להתנקבות מחודשת בכל דלקת אוזן (ששכיחות למדי בגיל של בתך). בחלק מהמקרים נותר נקב קבוע . כמובן שהמשיעה נפגעת כאשר יש נקב בתופית אז בד"כ זאת פגיעה קלה וזמנית. שוב ברוב המקרים לא תהיה השלכה לטווח ארוך, התופית תהיה סגורה והשמיעה תקינה. מבחינת טיסות נקב רק מסייע. כאשר יש נקב בתופית אין כל בעייה לאזן לחצים ולכן אין שום הפרעה בטיסה. במידה ויש נוזל באוזן תיכונה (דלקת חריפה או תת חריפה ללא חור בעור התוף ) אז בעת נחיתה שינוי הלחץ יכולים לגרום לכאב והתנקבות של התופית (לא שכיח). בברכה ד"ר גורדין אחראי שרות אאג ילדים, בי"ח רמב"ם 050-4039348 טל לקביעת תורים

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים