יבלת על מיתרי הקול אצל פעוטה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

15/09/2010 | 21:50 | מאת: תמר

שלום ד"ר גורדין, לבתי בת השנתיים ושמונה חודשים יש קול צרוד מאז שהתחילה לדבר. הפנו אותנו לבית חולים לבדיקה אם יש יבלת על מיתרי הקול (עם סיב אופטי שמוחדר דרך האף שלה..)אנו יודעים שפעולה זו מאד פולשנית ולא נעימה והייתי רוצה לדעת אם אפשר להימנע ממנה, כמו כן האם קלינאית תקשורת תוכל לזהות לפי אופן הדיבור אם מדובר ביבלת. ובמידה ואכן יש יבלות על מיתרי הקול-מהו הטיפול בגיל הזה. שאלה אחרונה-האם אפשר לבצע הליך רפואי זה עם זריקת טשטוש לילדה? תודה רבה, תמר

שלום תמר ראשית הבדיקה עצמה לא כל כך פולשנית ונעשית באופן שיגרתי בילדים ערים. זה לא אומר שהם אוהבים אותה. הבדיקה גורמת לאי נוחות קלה ועיקר לפחד מצד הילד וההורים. המטרה של הבדיקה לבצע אבחון נכון של ההפרעה בקופסת הדיבור. יבלות היא אחת מהאבחנות אך יכולות להיות גם בעיות אחרות משמעותיות יותר. במידה ומדובר ביבלות אין ממש טיפול יעיל בגיל הנ"ל. טיפול אצל קלינאית תקשורת יעיל לרוב מגיל 4 שנים, תלוי מאד בילד עצמו. אם היינו יודעים בודאות שמדובר ביבלות הבדיקה הייתה מיותרת אך לא כך הוא הדבר. ניתן לבצע את הבדיקה בטשטוש אך אז מאבדים חלקית את התנועה של מיתרי הקול שעוזרת לאבחון הנכון. בברכה ד"ר גורדין אחראי שרות אאג ילדים, בי"ח רמב"ם 050-4039348 טל לקביעת תורים

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים