ד'לקת באוזן

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

14/09/2010 | 08:02 | מאת: גל

ביתי בת 3 חודשים. מזה מספר ימים יש לה הפרשה צמיגית רבה מאוזן שמאל.אין חום. רופא אף אוזן גרום איבחן דלקת שמקורה מחידק. טיפל במיי חמצן ושאיבה ונתן טיפול אנטיביוטי. בסיום הטיפול היה באוזן מעט דם והרופא שם יוד. שאלות: 1. במידה והדלקת מנוקזת החוצה מדוע עדיין יש צורך בטיפול אנטיביוטי? 2. האם השאיבה היתה הכרחית? היתה דיי טראומטית בשביל ביתי ועבורי. 3. מה משמעות הדם? האם ביתי עלולה להדבק במחלה זיהומית כלשהי בעקבות הטיפול? תודה.

שלום גל הטיפול המקובל בדלקת אוזניים המתבטאת בהפרשה כולל טיפות אנטיביוטיות והמנעות מהרטבת האוזן. שאיבת ההפרשות בהחלט עוזרת לריפוי וגם להגעה לאבחנה הנכונה. דם מסמן פציעה של תעלת השמע החיצונית ולרוב חסר חשיבות. יש לה כבר תהליך זיהומי והוא לא יוחמר בעקבות הטיפול אלה להיפך בברכה ד"ר גורדין אחראי שרות אאג ילדים, בי"ח רמב"ם 050-4039348 טל לקביעת תורים

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים