פגיעה בעור התוף בפעוטה בת שנתיים וחצי

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

31/08/2010 | 00:36 | מאת: דנה

שלום רב, אני בהיסטריה ומודארגת מאוד ואשמח אם תענו לי בהקדם או תכוונו אותי מה עליי לעשות. אחת התאומות שלי הכניסה כנראה בכוח קיסמם אוזניים לאוזן של אחותה. הן בנות ששנתיים וחצי. בהתחלה הילדה צרחה מכאבים והלילה עבר בשקט. היום ראינו כי באוזן יש דם שנקרש והאזור קצת רגיש וכואב לה במידה ונוגעים בו. מה עליי לעשות???? האם אנחנו צריכים לפנות לבית חוילם? האם זה מעיד על נזק לילדה? האם אפשר לבדוק האם השמיעה שלה חלילה נפגעה? בבקשה תכוונו אותי...בתודה ובהערכה אמא מודאגת מאוד דנה

שלום דנה הסבירות לפגיעה בעור התוף נמוכה למדי. ברוב המקרים הטראומה היא לתעלת השמע החיצונית ומשם מגיע הדמם. רצוי לפנות לרופא אא"ג או רופא ילדים להסתכלות באוזן ואישור/ שלילת נזק נוסף. בכל מקרה אין משהו דחוף ומידי שצריך לעשות. יתכן ויש מקום למתן טיפות אנטיביוטיות למניעת זיהום משני של התעלה החיצונית ובנוסף רצוי להמנע מהרטבת האוזן מספר ימים בברכה ד"ר גורדין אחראי שרות אאג ילדים, בי"ח רמב"ם 050-4039348 טל לקביעת תורים

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים