סטפילוקוקוס אאורוס עמיד לחלק מהאנטיביוטיקות במשטח אף

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

11/11/2020 | 09:54 | מאת: לי

בני בן כמעט 5. בחודשים האחרונים טופל פעמיים באנטיביוטיקה דרך הפה בשל אמפטיגו(פצעים קלאסיים באזור הסנטר והאף). בפעם השניה המשחה שניתנה לפצעים באף הובילה לתגובה אלרגית חריפה ולכן שוב קיבל מוקסיפן דרך הפה. היום כחודש לאחר סיום האנטיביוטיקה, עדיין יש מעט נזלת "זהובה" ופצע שחולף וחוזר לסירוגין בתוך האף. בוצע משטח אף. בשני הנחיריים התגלה ממצא של סטפילוקוקס אאורוס. מבחינה קלינית אין ביטוי נוסף לאמפטיגו. האם לדעתך יש צורך לטפל? האם הימצאות של החיידק הזה באף מסוכנת? הבנו שהוא עמיד לסוג האנטיביוטיקה שניתנה עד כה. קיבלנו כאופציה חלופית למחריחה באף משחת גנטטרים. תודה.

שלום רב החיידק הנ"ל נמצא באף באופן טבעי . העמידות חלק מהאנטיביוטיות נובעת כנראה משימוש אנטיביוטי ממושך. בכל מקרה אין לכך חשיבות במידה ואין תסמינים של זיהום באזור האף למשל נפיחות חיצונית ואודם וכו. נזלת גם יכול להיות רצוי לפנות לרופא אאג לגבי הפצע שהולך וחוזר בחלל האף

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים