טיפול לסטרפטוקטק ילדים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

23/07/2020 | 10:53 | מאת: מיכל

שלום. בתי בת 4.לפני מספר ימים עקב כאבי גרון חזקים אצלי, עשיתי לשתינו משטח גרון. שלי יצא חיובי צמיחה דומיננטית. שלה יצא בריכוז של עד 10 מושבות. היא התחילה אנטיביוטיקה אתמול בערב. בשבועיים האחרונים היא נוחרת מאוד בלילה, כאילו יש לה גודש בגרון, לפני לקיחת המשטח ראיתי גרון אדום מאוד ונפוח וכאבו לה השקדים כשמיששתי מבחוץ. שאלתי היא, כנראה שהיא סוחבת את זה כבר לפחות שבועיים אך הדביקה אותי רק בשבוע האחרון. בהנחה שהתחילה אנטיביוטיקה אחרי שבועיים, אני מודאגת שזה מסוכן התחלה ככ מאוחרת, משום שאני קוראת שעלת מנת למנוע סיבוכים יש להתחיל עד 9 ימים מהופעת התסמינים, אני מאוד מודאג

שלום יש להשלים את הטיפול האנטיביוטי למשך 10 ימים. סבירות לסיבוכי דלקת גרון ארוכי טווח מזיהום חד פעמי נמוכים מאד.

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים