שקד שלישי מוגדל אצל ילד כמעט בן 3

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

25/06/2020 | 11:23 | מאת: חוה

שלום וברכה. לבן שלי בו השנתיים ועשרה חודשים יש אבחנה של שקד שלישי מוגדל. אני לא רואה אצלו שום בעיות התפתחות רק בעיה אחת, שהוא לא ישן לילה ברצף. מתעורר לפחות פעם בלילה, לעיתים יותר מפעם אחת. לא נוחר, אבל נושם בכבדות. אין הפסקות נשימה. אשמח לשמוע את חוות דעתך בנושא. המון תודה.

שלום רב שקד שלישי מוגדל נפוץ מאד בקבוצת הילדים של בנך ואין זה אומר שנדרש טיפול כלשהו . מאידך הטיפול הניתוחי עם רמת תחלואה נמוכה מאד ויכול להביא להטבה בתסמינים ואיכות החיים. לכן השיקולים צריכים להיות איכות החיים של הילד ומידת ההפרעה של החסימה האפית באיכות החיים הזאת וגם ההשלכות לעתיד שיכולות להיות ( בנושא התנהגות וצמיחת שיניים).

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים