דלקות באזניים עם הפרשות

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

05/12/2019 | 20:20 | מאת: ויקי

בני בן 2.4 סובל כבר מעל לשנה מדלקות אוזניים חוזרות ונישנות מדי שבוע שבועיים. הדלקות מתבטאות בנוזל שיוצא מהאוזן והטיפול שניתן הינו טיפות אוזניים. רופאת הא.א.ג האחרונה שהיינו אצלה אמרה שאין מה לעשות עם זה ושנתכונן לחורף קשה והיא אינה ממליצה על ניתוח כפתורים. רק עכשיו הוא התחיל לדבר וניכר שישנה בעיה התפתחותית בתחום זה. כמו כן הגננת בגן העירה מספר פעמים שהילד לא שומע ושצריך לעשות לו בדיקת שמיעה. ולכן לאחר מכן רופא הילדים הפנה לבדיקה והתוצאות היו ירידה בשמיעה של 40-45 והפנו אותנו חזרה לא.א.ג. אני מאוד מודאגת ומבולבלת. האם עלי להתייעץ עם רופא א.א.ג אחר או שהתשובה שנתנה לי אמורה לספק אותי אפילו שקיימת ירידה בשמיעה ומרגיש כאילו הילד אינו שומע כבר תקופה של שנה?

שלום רב בנך מציג שתי בעיות - דלקות אוזניים חוזרות וירידה בשמיעה. כמו כן יש עיכוב שפתי מסוים. לאר הנתונים המדווחים ניתוח כפתורים רצוי - יעזור בשמיעה וגם יוריד קרוב לוודאי את כמות דלקות האוזניים.

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים