הצטננויות חוזרות

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

16/01/2008 | 14:32 | מאת: רותי

בתי בת שנתיים וחצי וסובלת מהצטננויות אחת לשבועיים-שלושה למשך כמה ימים. לעתים הן מלוות בחום. נראה שיש לה גם ירידה בשמיעה כשהיא מצוננת. היא נוחרת בשנתה ונראה לנו שיש לה גם הפסקות נשימה בשינה. גם ביום היא נושמת לרוב דרך הפה. נשלחנו לצילום רנטגן והתשובה היתה: "היפרטרופיה אדנואידית עם היצרות בנתיב האויר". מה הכוונה? יש לציין שהיא מאוד לא משתפת פעולה בבדיקות רפואיות ואפשרות של ניתוח לא באה בחשבון מבחינתנו. מה יש לה? איך נוכל לעזור לה?

16/01/2008 | 22:45 | מאת: ד"ר עדי בירון

לפי התיאור שנתת דומה שילדתך סובלת משתי בעיות הקשורות זו בזו. כרית האדנואיד שלה, שהיא רקמה טבעים המצוייה אחורית לאף, מוגדלת, ולכן מצירה את מעבר האוויר דרך האף. בנשימה בעת שינה היא גורמת לחלק האחורי של החיך "לרקד" כנגדה (חיך מול אדנואיד מוגדל) מה שגורם לנחירה. מדי פעם החיך "נתקע" כנגד האדנואיד, מה שגורם לעצירת הנשימה. אותה כרית אדנואיד מוגדלת כנראה גם חוסמת את פתחי האיוורור של האוזן התיכונה משני הצדדים, מה שמוביל להצטברות נוזלים שם, ולירידה בשמיעה כמו גם לדלקות האוזניים החוזרות. בהנחה שירידת השמיעה אינה קצרה ובודדת אלא חוזרת, ושאכן מדובר ב"תסמונת דום נשימה חסימתי בשינה" (חפשי באינטרנט פירוט לגבי המונח הנ"ל), לו היה זה הילד שלי הייתי שולח אותו לניתוח כריתת האדנואיד וצינרור תופיות האוזניים ("כפתורים"), זאת משום שהפסקות נשימה בשינה מסוכנות הרבה מעבר לניתוח. אם אינך משוכנעת, ניתן לבצע בדיקה במעבדת שינה ע"מ לוודא שאכן מדובר בתסמונת הנ"ל.

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים