חוש ריח פגום ילדה בת 10

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

30/03/2019 | 20:31 | מאת: יריב

שלום, לבתי בת ה10 כמטעט ואין חוש ריח. היא איננה מצליחה להריח את רוב הריחות. הבאתי מבנגקוק מעין שפורפרת פלסטיק קטנה שקונים בחנויות נוחות שמצמידים לאף ושואפים ויש לזה ריח חזק של מנטה. את זה היא קצת מצליחה להריח. מה יש לה? האם יש אפשרות לתקן? תודה רבה מראש

שלום רב יכולות להיות מספר סיבות להפרעה בחוש הריח, תלוי בסתימנים נוספים כגון נזלת סתימה של האף ועוד. רצוי להבדק אצל רופא אאג ובהתאם להחליט על המשך ברור וטיפול דר גורדין

31/03/2019 | 11:01 | מאת: יריב

תודה. אין נזלת. אין סתימת אף. היא נבדקה ע"י רופא שנתן לה ספריי נגד אלרגיות לשימוש של חודשים ועוד איזה סירופ (לא זוכר איזה). לא עזר. הצעד הבא הוא MRI הדורש הרדמה מלאה וזה ממש לא רצוי. לכן אני פונה אליכם לייעוץ נוסף לפתרון הבעיה. מה עוד יכולה להיות הבעיה והאם יש אפשרות לפיתרון? אחרת, אולי אין טעם בכלל להכנס לבדיקות ו MRI. תודה

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים