תינוק בן שנה עם שקד שלישי ונוזלים באוזניים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

27/02/2019 | 09:40 | מאת: חלי איתן

תינוק בן שנה שאובחן אצל א.א.ג עם שקד מוגדל רק בבדיקת הסתכלות עם פנס ללוע בנוסף עשינו בדיקת טימפונומטריה נמצאו נוזלים ב2 האוזניים - קיים כנראה גם ריפלוקס כל ערב אחרי אכילת בקבוק הילד משתעל ומקיא. - הרופא א.א.ג קבע שצריך ניתוח להוצאת השק השלישי וכפתורים - האם צריך עוד חוות דעת? ואולי צילום ? או שמספיק שהסתכל בלוע עם פנס?(הרגשתי שממהר לקבוע ניתוח)

שלום רב צילום אינו הכרחי כלל. נכון שע"י הסתכלות עם פנס בלע לא ניתן לראות את השקד השלישי אך האבחון נעשה בעיקר על סמך תלונות של הילד. גיל שנה הוא מוקדם למדי לביצוע התערבות ניתוחית ונעשה בעיקר כאשר איכות החיים של היד ירודה ברמת השינה והאכילה/ גדילה. לגבי האוזניים החלטה נעשית רק אחרי בדיקת שמיעה זה שיש נוזלים באוזן אינו אומר שניתוח רצוי.

28/04/2019 | 09:26 | מאת: חלי

תודה רבה ושבןע טוב!

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים