דלקת אוזניים שלא מגיבה לאנטיביוטיקה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

22/02/2019 | 22:13 | מאת: ניר

שלום ד"ר. בני בן השנתיים וחצי סבל לפני כשלושה שבועות מדלקת אוזניים תיכונה עם חום . קיבל מוקסיפן חמישה ימים שהוריד את החום אך לא העלים את הדלקת ולכן קיבל מרופא אא"ג מרשם לעשרה ימים נוספים של אוגמנטין 600 es לפי כמות של 4.5 סיסי פעמיים ביום (הוא שוקל 12 ק"ג) . ביום שני האחרון סיימנו את הטיפול באוגמנטין אך במהלך השבוע הוא התלונן שוב על כאבי אוזניים והיום רופא אא"ג אחר אבחן שוב דלקת אוזניים תיכונה ורשם 3.5 סיסי פעמיים ביום של אוגמנטין (600 es) לשבוע בלבד. ברצוני לדעת האם המינון הנוכחי אינו נמוך מידי מבחינת הכמות היומית ומשך הזמן. בנוסף, האם ייתכן שדלקת לא תיפסק לאחר כמעט שלוש שבועות של מוקסיפן / אוגמנטין? נ.ב, בני אובחן לפני כחודש כבעל שקד שלישי מוגדל. תודה רבה! .

שלום מינון סביר. דלקת בד"כ לא נמשכת מעבר לשבועיים אך זה יכול לקרות. חשוב מעקב מסודר דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים