כאבי גרון לילדה בת 7 חשד לסטרפטוקוק

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

20/12/2018 | 10:21 | מאת: גלית

שלום רב, ילדה בת 7 ו5 חודשים, בדרך כלל בריאה. כאבי גרון, גרון אדום מאד, ללא נקודות לבנות, בוצע משטח גרון, התוצאות יהיו רק ביום ראשון (היום יום חמישי). חום עד 38. נבדקה על ידי רופאת ילדים שחושדת בסטרפ. שאלה: האם לאור אודם בגרון להתחיל עבר בשלב הזה באנטיביוטיקה (הגרון מאד מאד אדום)או שיש סיכוי שזה וריאלי? כמו כן, האם סוג האנטיביוטיקה המתאימה לסטרפ היא רפאפן או שגם מוקסיפן מתאים? תודה רבה.

שלום רב מראה הגאון לא בהכרח יכול להבדיל בין ויראלי לחיידקי. תשמעי לרופא הילדים. אוש מחכים למשטח או שמתחילים טיפול אנטיביוטי ובמדיה ומשטח שלילי מפסיקים. רפאפן בהחלט מספיק לסטרפ

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים