סינון שמיעה תינוק

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

27/11/2018 | 10:35 | מאת: עינב

שלום רב. התינוק שלי עשה בבית החולים בדיקת סינון שמיעה יום לאחר הלידה ושוב בגיל 3 ימים ולא עבר אותה. הופננו למכון שמיעה ואנחנו חרדים מאוד. 1- מה הסיכוי שזה נובע ממים באזניים ? ואיך אפשר לבדוק את זה ? 2-האם זה שכיח שתינוקות לא עוברים סינון שמיעה אבל הכל בסדר בסוף ? 3- האם ירידה של מי שפיר במשך כמה שעות לפני הלידה יכלה לגרום לזה ? אודה לכל מידה בנושא, תודה רבה .

החרדה ברןרה אך כעת לא ניתן לדעת בודאות ויש להמתין לבדיקה החוזרת. חלק לא מבוטל מהילדים שלא עוברים את הסקר בסוף מקבלים תשובה שהשמיעה תקינה . מן הסתם תוזמנו למכון השמיעה לבדיקות נוספות ולפיהם התשובה תהיה ברורה יותר.

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים