נחירות לתינוק בן שנתיים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

19/11/2018 | 21:47 | מאת: שי בוזגלו

שלום רב, בני בן השנתיים החל בשבוע האחרון לנחור מאוד מאוד חזק בלילה.נראה כי יש לו קושי בנשימה וכל כמה דקות בודדות מחליף צד במיטה בגלל שזה מפריע לו. אציין כי הוא לא מנוזל בכלל. לפני כחודש-חודשיים סבל מדלקת באוזן שמאל וקיבל אנטיביוטיקה והדלקת עברה. האם הנחירות שנראה שמקשות עליו לנשום במהלך השינה מעידות על בעיה מסוימת? אצין כי במהלך היום הכל נראה תקין. תודה

שלום נחירות מעידות על הפרעה מסויימת בנשימה בשינה בד"כ עקב חסימה אפית בגיל זה. תלונות של שבוע קצרות ולא אומרות דבר לגבי העתיד. במידה והתלונות נמשכות שבועות / חודשים ברצף ללא מחלה חריפה ומלוות בתזוזות מרובות בשינה יקיצות ועוד אזי רצוי להבדק אצל רופא ילדים/ אאג

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים