הסרת כפתור באוזן לילדה בגיל 5

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

23/10/2018 | 15:40 | מאת: אמיר

שלום ד"ר, בתי בת החמש עברה ניתוח לסגירת חיך שסוע בו גם שמו לה כפתורים באוזניים בגיל שנה וחצי. לפני כחצי שנה נפל כפתור אחד והכפתור באוזן השנייה נשאר. הדעות בין מספר רופאים חלוקות בנוגע לצורך להוריד או להשאיר את הכפתור שנשאר. כיוון שהיינו רוצים לחסוך לה פרוצרדורה כירוגית המערבת הרדמה כללית רציתי לשאול האם לדעתך (בהנחה שהכפתור שנשאר לא גורם לבעיות מיוחדות) יש צורך להוציא את הכפתור בעת הזאת או שעדיף לחכות שייפול לבד? תודה רבה.

שלום רב זאת אכן סוגיה לא חד משמעתית עם דעות שונות. בעבר ההמלצה הייתה גורפת יותר להוצאת הכפתורים לאחר פרק זמן מסויים ( שנה, שנתיים בערך). היום הנטיה הנ"ל פחות קיימת. בילדים עם חך שסוע עוד פחות כוון שהנטייה לחזרת הנוזלים באוזניים היא גבוה מאד ואז שוב צריך לבצע ניתוח כפתורים. מצד שני 3.5 שנים כפתור באוזן זה זמן ממושך למדי ומעלה במידה מסוימת את הסיכוי לנקב שארי. חשוב לדעת מה יש באוזן השניה. במידה ואין נוזלים כלל והשמיעה טובה מאד ניתן לשקול הוצאה אחרת עדיף להשאירו. כמובן שחשוב מאד קפדני

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים