ילדה אחרי ניתוח כפתורים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

21/10/2018 | 08:52 | מאת: דנידי

ילדה בת 3 ו8 חודשים. כמעט שנתיים אחרי ניתוח כפתורים בעקבות נוזלים שהיו כל הזמן, דלקןת חוזרות (אחרי 15 הפסקנו לספור), וירידה חמורה בשמיעה. ניסינו גם טיפול מניעתי לפני כן. לפני 4 חודשים הכפתורים הוצאו ומאז כבר 2 דלקות אוזניים, והחורף אפילו לא התחיל. מה עושים במקרה של חזרת הדלקות אחרי הניתוח? האם יש טיפולים נוספים?

שלום בדר"כ בגיל 3-4 שנים תדירות הדלקות יורדת בצורה ניכרת. אם עדיין דלקות אוזניים חוזרות ותדירות לפנות לרופא אאג שוב. בכל מקרה ניתוח כפתורים יעיל כל עוד הכפתור באוזן לאחר שנפלט אין לו כבר תועלת עתידית. לעיתים טיפול לאף בעיקר לנזלת יכול לעזור גם לאוזניים.

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים