שיעולים / כחכוחים אצל בתי בת ה-8

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

12/09/2018 | 23:18 | מאת: ריקי

שלום רב! בתי בת 8. לפני שנתיים למשך תקופה של מספר חודשים (בחורף) היא כחכחה המון!! בתחילה לא טיפלתי בזה כי חשבתי שזה "טיקים", כי זה התגבר בשעת לחץ. אך לאחר כחודשיים כשראיתי שזה לא עובר, פניתי לרופא אא"ג, שרצה לערוך לה בדיקה עם הסיב, ולא הצלחנו עקב סירוב ובהלה רצינית של הילדה. הוא אמר שזה ממש לא טיקים, ואלו כחכוחים ממש עמוקים, אך לא ידע לקבוע ממה נובעים, כיוון שלא ערך את הבדיקה עם הסיב. בשנה שעברה, שוב חזרו הכחכוחים. פניתי לרופאת אא"ג אחרת. ששלחה אותנו לצילום, היא אמרה שבצילום אפשר לראות אדנואידים ובשביל זה לא צריך בדיקה עם הסיב. ואכן ראתה שיש לה אדנואיד שמפריע לה לנשימה וחייבים להוציא אותו, היא הסבירה שהכחכוחים נובעים מליחה שיורדת פנימה. קבעתי תור לרופא מנתח, על מנת לקבל חוות דעת נוספת ולקבוע תור לניתוח. הוא בדק לה אם האנדוספוק (כך קוראים לסיב הזה?) ואמר שאכן יש אדנואיד, אך חד משמעית אינו מצריך ניתוח להוצאתו. והכחכוחים שלה נובעים מריפלוקס. הוא רשם לה סירופ מסויים ושלח אותנו. (OMEPRAZOLE S-PHARM SYR 2M) הסירופ לא נלקח, עקב סיבות שונות. והכחכוחים עברו לבדם. והנה - מגיעה עונת המעבר, ושוב זה חוזר. הפעם זה יותר לכיוון של שיעולים, פחות כחכוחים. אם אני שומעת למנתח, אז זה כנראה ריפלוקס. אבל מה פתאום שריפלוקס יגיע רק בתקופת המעבר/ חורף? למה זה לא כל השנה? ואם רופא אחד אומר שאין צורך להוציא את האדנואיד -למה שאחפש מישהו שיגיד לי שזו כן הסיבה? מה לעשות עכשיו? האם לפנות לרופא רביעי שיתן לי חוות דעת? האם לנסות לקחת את הסירופ הזה?

שלום ריקי אני לא יכול לתת לך המלצות ומסקנות ללא בדיקת הילדה ושמיעת התלונות במדויק. לכן תצטרכי לפנות שוב לבדיקת רופא אאג אך אוכל לומר שבדיקת סיבאופטי הרבה יותר טובה מבחינת אבחון בהשוואה לצילום. גם המסקנה ששקד שלישי מוגדל הוא הסיבה לתלונות אינה הגיונית כוון שתלונות של שקד שלישי קבועות ללא עונתיות. הסיבות העיקריות לתופעה שכזאת היא אכן רפלוקס מהקיבה לאזור הלע האחורי או נזלת אחורית (מצב זה קשור יותר לתנוחת שכיבה) . הסיפור מתאים יותר לרפלוקס

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים