בת 2.8 לאחר ניתוח להסרת שקד שלישי וכפתורים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

06/09/2018 | 20:30 | מאת: אמא מודאגת

שלום, ביתי בת ה 2.8 עברה ניתוח לפני שלושה חודשים להסרת שקד שלישי וכפתורים עקב ירידה בשמיעה ונזלת כרונית +מוגלתית ונחירות קשות בשינה. מבחינת השמיעה-שיפור משמעותי. מבחינת הנזלת והנחירות- חל שינוי משמעותי, איכות השינה שלה טובה יותר אך עדיין יש נחירות ואני שומעת שקיימת נזלת פנימית (שלא יוצאת החוצה) שלא נעלמת... מה כדאי לעשות? האם כל ילד עם נחירות עלול לסבול מבעיות בגדילה? (לאחר הניתוח נבדקה בטיפת חלב וראו שהיא ירדה באחוזוני הגדילה מאחוזון 33 לאחוזון 9) תודה מראש

שלום לגבי הגדילה ברוב הילדים דווקא לאחר ניתוח יש שיפור ומאד לא סביר שהירידה במשקל קשורה לניתוח. מבחינת הנזלת והחרחור בהחלט יתכן לאחר ניתן וגם לאורך זמן ארוך יותר. בגיל זה הילדים לא מסוגלים לקנח את האף לבד. ניתן להעזר במי מחל לאף ובתרסיסים נוספים במידת הצורך

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים