ניתוח שקדים וקיצור ענבל

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

03/09/2018 | 18:48 | מאת: אמא לבת

שלום ד"ר ביתי בת 6 וחצי עברה ניתוח שקדים וקיצור ענבל בתאריך 23/8/2018 הניתוח עבר בסדר ברוך ה' וגם ההחלמה היא לא רצתה משכח כאבים ולא נתנו לה והיא מחלימה בסדר. הבעיה שמאז הניתוח הקול שלה השתנה לקול דק וצפצפן והיא בולעת מילים ובקושי ניתן להבין מה היא אומרת ובדיוק עלתה לכיתה א' והיא מתביישת מהקול החדש הלא רגיל וזה ממש מביך אותה בבית הספר השאלה שלי היא האם זה יחלוף והקול הרגיל יחזור? תוך כמה זמן אמור לחזור והאם יש סיבה לדאגה מהקול המוזר? תודה מראש.

שלום רב בדרך כלל יש שינוי של הקול לאחר הניתוח . הוא בולט במיוחד בימים הראשונים לאחר הניתוח ויש חזרה לקול הבסיסי לאחר מספר שבועות. בחלק מהילדים נותר קול שונה לתקופה ארוכה יותר. יש לפנות למנתח בשאלה זאת . לא ברור מדוע נעשה קיצור ענבל

05/09/2018 | 10:29 | מאת: אמא לבת

תודה רבה לך ד"ר הקיצור של הענבל הוא מסיבה שהענבל היה ארוך רק יידעתי את הרופא המנתח אם צריך והוא אמר שיבדןק אם צריך וקיצר אותו יחד עם השקדים.

זה בהחלט יכול לתרום לשינוי הקול. רצויה הערכה של קלינאית תקשורת במידה ולא חל שיפור תוך מספר שבועות

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים