כחכוך בגרון-טיקים או משהו אחר?

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

28/08/2018 | 11:43 | מאת: רינת

שלום, בני בן ה 10 החל בתקופה האחרונה לכחכך בגרון בקצב של כל כמה שניות בערך, זה לא קורה לו בזמן שינה לכן אני חושבת בכיוון של טיקים. הוא טוען שהוא מרגיש שיש לו משהו והוא חייב לכחכך, אני תוהה אם כדאי לערוך בדיקה רפואית? חשבתי לא להתעסק בזה יותר מדי כי אם מדובר בטיק מעדיפה לא להלחיץ אותו בתקווה שיחלוף כמו שבא. מה דעתך? בברכה, רינת.

28/08/2018 | 18:19 | מאת: סחבק

מצטרף לשאלה. בני בן 5. השיעול הזה עם הכחכוחים נמשך כבר מעל מספר חודשים. חשוב לומר שזה לא קורה בשינה וכבר אמרנו לנו שזה כנראה טיק, אבל זה פשוט מרגיש משהו אחר. היינו לאחרונה אצל אאג שהמליץ ללכת לרופא ריאות כי ראה בבדיקות הדם סימנים לאלרגיה. קשה מאוד להתעלם מזה, הילד כל הזמן משתעל ומכחכך ולמרות הרצון "לעזוב את זה" אני מרגיש שהתלונה לא זוכה להתייחסות מספיק רצינית... השיעול מתחיל כ-5 דקות אחרי שהוא מתעורר בבוקר ונמשך כל הזמן. מה מומלץ עוד לבדוק? תודה!

שלום זה בהחלט יכול להיות התנהגותי ובמצב זה אכן רצוי לתת פחות התייחסות . אך התופעה יכולה להיות גם עקב חזרת חומצה מהקיבה לאזור הלע ואז גירוי באזור הגרון וצורך לכחכח. רצוי לפחות פעם אחד להגיע לבדיקה של רופא אאג

12/10/2018 | 22:26 | מאת: סחבק

היי, כמובן שהיינו אצל אאג ואכן הוצע לבדוק ריפלוקס. בינתיים לא לקחנו דבר לריפלוקס אבל שמנו לב שבתקופה של נטילת טרבינטפין עקב פטרת ברגל שיש לו מעל שנתיים השיעולים פוחתים. מה יכול להיות הקשר? זה נשמע מוזר אבל זה המצב.

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים