בת 12 עם נשאות לסטרפטוקוק

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

03/08/2018 | 22:08 | מאת: דני

היי , ביתי בת 12 נשאית של סטרפטוקוק היא לא חולה, אין לה גם שום סימפטום לרב אלא רק מדביקה את אחיה בן ה8 שהוא עם חום גבוה וכאבי גרון כיצד היית מטפל בזה? במידה ובאנטיביוטיקה איזו וכמה זמן? יש לציין שנטלה רפאפן חודש אחכ חודש מוקסיפן וזה לא עזר 7 מל ליום אני ממש לא רוצה להגיע למצב של ניתוח מוכנה לנסות הכל כל עוד היא עם אנטיביוטיקה, אחיה לא נדבק יומיים לאחר שמסיימת הוא מתחיל להיות חולה נראה לי מוזר להוציא שקדים לאחות בגלל שאחיה חולה בגללה תודה רבה !!!!

שלום אין כל הצדקה לבצע ניתוח שקדים לאדם שאינו חולה. אם כבר ניתן לבצע ניתוח לילד שסובל מזיהומים חוזרים זה לשיקול לגבי הנשאות מאד קשה למיגור. ניתן לנסות אנטיביוטיקה רחבת טווח כגון אוגמנטין או קלינדמיצין למשך חודש גם זה לא מבטיח הצלחה (אם כי במצב נשאות אם לטפל זה זה הטיפול המומלץ) אפשרות גם לנסות פרוביוטיקה דוגמת ביו בלייס דר גורדין

07/08/2018 | 10:18 | מאת: דני

תודה על התשובה רופא הילדים שלנו נתן לה ליטול 3 חודשים מוקסיפן 7 מג ליום. הנשאות היא לכל החיים? האח נדבק מאחותו כל עוד היא נוטלת אנטיביטיקה הוא לא חולה האם זה לא מסוכן ליטול כלכך הרבה אנטיביוטיקה ?

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים