אדנואיד מגודל לתינוק בן 1.2 שנה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

31/07/2018 | 14:22 | מאת: מריוס

שלום רב, לילד שלי לאחר הבחון של רופא ילדים גילו לו אדנואיד מגודל. והומלץ על ניתוח . מכן יש לי כמה שאלות חשובות: 1. האם יש תרופות , או טיפולים ללא צורך בניתוח. ( חלופות). 2. נניח ובוצע הניתוח להסרה ... מה יהיה ההשפעות של הניתוח על הילד מבחינה פיזית ואין מחלות /אלרגיות. 3. קראתי באחד הפורומים שככה שהילד גודל האנדואיד גם קטן לא דבר שנראה הגיוני לי אבל רציתי לדעת תשובה. 4. האם טיפול סיני כפי שקראתי בפורומים עוזר או סתם מסחטת כסף. תודה על הסבלנות והתשובה

שלום שאלות ליגיטימיות שרצוי לשאול את מי שהציע לנתח. אדנואיד מוגדל אינו סיבה לניתוח. תסמינים של הפרעה נשימה בשינה הפרעת אכילה ודיבור הם כן. אז הצורך בניתוח נקבע למידת הפרעה לאיכות החיים של הילד . קיים טיפול תרופתי שעוזר לחלק מהילדים. עם הגיל האדנואיד דועך בגודלו ומאידך יש גדילה של החלק הגרמי של הפנים ויש יותר מקום בחלל האף. אין זה אומר שמחכים לגיל מסוים להטבה אלה בהתאם לתסמיני הילד. דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים