שקד שלישי ונוזלים באוזניים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

20/07/2018 | 12:15 | מאת: יונתן

שלום דוקטור. לבני בן ה 1.8 יש נוזלים באוזניים ועיתעבות של שקד שלילשי עם ירידה בשמיע , לפי המלצת הרופאה המליצה לעשות הסרה של השקד וכפתורים באוזניים , האם בגיל כזה נכון יהיה לגשת לניתוח בלי לנסות טיפול שמרני קודם? בתודה מראוש

שלום רב המצב המתואר שכיח מאד בילדים. הצורך בניתוח נקבע לפי חומרת התסמינים של הילד, מידת ההשפעה על התפקוד ומשך התסמינים. נוזלים שלעצמם אינם מצריכים כל טיפול וחלק משמעותי מהמקרים משתפרים לבד במיוחד בחודשי הקיץ. במידה ויש ירידה ממושכת בשמיעה שמתעודת במספר בדיקות שמיעה וגם בעקבות כך עיכוב בדיבור אז פחות נטיה להמתין ויותר לכוון ניתוח שישפר את השמיעה באופן מהיר. כל ילד לגופו . טיפול שמרני לנוזלים באוזניים אינו מועיל כלל לעומת שיפור עצמי שיתרחש ללא טיפול. צריך לראות את הילד, לשמוע על התסמינים וגם לצפות בבדיקת השמיעה בכדי לקבל החלטה מושכלת דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים