תוצאה חיובית לסטרפטוקוק

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

02/07/2018 | 13:42 | מאת: לילי

שלום. ד"ר אריה. ביתי בת ה 4 התלוננה על כאבים בפה (בלשון) בערך 5 ימים וגם על כאבי בטן. בשבת היה לה חום 38 מעלות חד פעמי והתלוננה על כאבים ביד וזעקב מכאבים. לא הצליחה להזיז את היד ועבר לה אחרי מספר שעות. אתמול הלכנו לרופא ילדים. אמר שיש לה פצעים בלשון . ביקשתי שיעשה משטח גרון. אמר שהגרון קצת אדום. כי זו פעם 4 שיש לה סטרפטוקוק השנה. פעם אחרונה היתה לפני חודשיים. אך תמיד עשיתי משטח בזמן מחלה וחום. האם יש סיכוי שהיא פשוט נשאית של החיידק ותמיד יצא חיובי ? מתלבטת אם לתת האנטיביוטיקה

שלום רב התסמינים המתרים לא ממש מתאימים לדלקת גרון סטרפטוקוקלית. פצעים בלשון אופיינים למחלה וירלית. אין לקחת אנטיביוטיקה ללא עדות מוכחות לסטרפ. לגבי משטח בהעדר תסמינים מתאימים וממצאים בבדיקה כנראה שאין בו צורך אך זה לשיקול הרופא שבדק את הילדה. דר גורדין

06/07/2018 | 17:28 | מאת: לילי

RE: תודה רבה דר גורדין, המשטח יצא חיובי והתחלנו מוקסיפן. השאלה שלי היא איך בודקים נשאות לסטרפטוקוק? הרי יש מצב שהיא רק נשאית וסתם מקבלת אנטיביוטיקה

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים