האם לבצע משטח גרון לילד שלאמו סטרפטוקוקוס A

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

27/05/2018 | 12:40 | מאת: פרפר

כאבי גרון ללא חום. במשטח גרון אובחן סטרפטוקוקס A, סיימתי ראפאפן (10 ימים) ב- 21.05.18 בנותיי בגיל 5.5 ו-2.5 עם תסמינים של נזלת דלקתית ושיעול עם ליחה שהתחיל לפני שאני חליתי, חלף וחזר שוב וכעת במגמת סיום. 1. האם לבצע להן כעת משטח גרון (למרות הזמן הרב שחלף ) ? 2. האם יתכן מצב שיש לילד סטרפטוקוקס A ללא כאב גרון ? תודה רבה

שלום 1. לא 2. נזלת ושיעול הם חלק ממחלה וירלית של דרכי הנשימה ולא קיימים בדלקת גרון . במצב זה מיותר לקחת משטח גרון ואין כל צורך בטיפול אנטיביוטי. דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים