נוזלים באוזן לאחר ניתוח כפתורים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

23/03/2018 | 13:48 | מאת: אולגה

שלום רב בני בן שנתיים וחצי לפני 10 חוד׳ עבר ניתוח כפתורים בשל נוזלים והסרת שקד שלישי. נכון להיום כפתור באוזן ימין עדיין בתוך האוזן, אך אינו נמצא במקום ואינו מתפקד- לפי בדיקת שמיעה יש ירידה בשמיעה באותה האוזן והצטברות נוזלים. באוזן שמאל הכפתור עדיין מתפקד היטב ודמעה שם תקינה לגמרי. אני סבורה שגדל לו בחזרה גם השקד השלישי- הילד רוב הזמן מנוזל ולפעמים נוחר. מה עושים במקרה כזה? ניתוח חוזר? ואז מה? הרי כפתורים תמיד ייצאו באיזהשהו שלב. טיפול מניעתי כלשהו? אודה לחוות דעת מה היית ממליץ לעשות. תודה רבה!

שלום רב קשה לתת לך תשובה ללא בדיקת הילד ובדיקה של בדיקות העזר. באופן כללי לגבי נשוא הצמיחה המחודשת של השקד השלשי רצוי לפנות רופא אאג בעדיפות למנתח לבדיקת של הלע (לעיתים יש שקדים מוגדלים שתורמים) וגם של האף האחורי ע"י אנדוסקופיה שתראה האם יש צמיחה מחודשת של השקד השלישי. ניתן לנסות טיפול תרופתי לנזלת במידה ומפריעה לאיכות החיים. לגבי האוזניים כוון שהוצאת או שינוי הכפתור כרוכה בפעולה בהרדמה השיקולים לטיפול נקבעים לפי מידת ההפרעה בשמיעה (זה שההפרעה רק חד צידית וקלה סה"כ סביר) ומידת ההשפעה על התפקוד (שפתי , תקשורת וכו) דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים