ציסטה טירוגלוסלית אצל ילדה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

18/03/2018 | 12:05 | מאת: ג

שלום, אצל בת שלי בת ה7 אובחנה ציסטה טירוגלוסלית (אמצעית), בגיל 5, מאז הציסטה לרוב הייתה נעלמת ומופיע כשהייתה מצוננת... אך לפני כחצי שנה הציסטה יצאה ולא נספגת יותר... הציסטה 1X0.7 ס"מ ובדרך כלל לא כאבת... לפעמים יש רגישות כשהילדה מצוננת... ההמלצה היא להסירה בניתוח... אני קראתי שמקרים רבים לאחר הניתוח הציסטה חוזרת ועושים עוד ניתוחים, אני מאד נלחצת מזה... 1. אם לא לנתח את הילדה האם אפשר לחיות עם זה כל החיים ללא בעיות?... 2. במקרה וכן לעשות ניתוח, מה הסיכוי שהציסטה תחזור? 3. הבנתי שבניתוח מסירים חלק מעצם הלשון, זה גורם לנזק כלשהו? האם הדיבור לא נפגע? האם הקול לא נפגע?

שלום רב 1. אכן יכולה להיות השנות אך זה קורה בסביבות 10% המקרים בלבד. שכיח יותר בציסטה שהתופצצה או נוקזה לפני הניתוח . 2. תשובה ניתנה בסעיף קודם. 3. אין כל הפרעה תפקודית לדיבור או הקול דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים