בלוטות מוגדלות אצל פעוטה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

22/02/2018 | 02:58 | מאת: עינבל חיה

שלום רב ביתי בת השנתיים עם מאסטמה של ילדים. מספר דלקות ריאה, מטופלת עם פלקסוטייד וע"פ צורך ונטולין. כמעט תמיד עם רמה מסוימת של ניזול ושיעול (ובהתאם הטיפול). מאז קטנות יש מאחורי אוזן שמאל מספר בלוטות לימפה קצת מוגדלות, ניתנות למימוש, לדעתי לא כואבות. ב 7.2017 בוצע אולטרסאונד רקמות רכות ונרשם שיש מספר בלוטות 0.7×0.25 במראה סונוגרפי שפיר ועוד כמה 1.6×0.9 עם קורטקס מעובה והיפואקוגני ללא הפרמיה בדופלר צבע , יתכן תגובתיות. הרופאה אמרה שהן בלוטות מוגדלות בשל המצב הנשימתי כעת שוב בתקופה שבה עם נזלת ברמות שונות ושיעול ברמות שונות , מטופלת כאמור. במישוש הבלוטות עדיין קיימות ועדיין מוגדלות. לא כואבות (היא מאפשרת לי למשש בלי סימן לכאב ). שאלתי: 1. האם תקין שהבלוטות יהיו מוגדלות כ"כ הרבה זמן (מגיל 6 חוד לערך )? 2. האם יכולות להתפתח למשהו מעבר לתגובתיות? בפרט לאור משך הזמן שהן מוגדלות? 3. האם לדעתך יש צורך ב אולטרסאונד נוסף ? אודה לתשובתך.

שלום 1. כן זה תקין ומאד שכיח בילדים . אכן בד"כ הבלוטות מוגדלות בתגובה לתהליך דלקתי בדרכי הנשימה העליונות, עור הפנים פה ולע ועוד. במידה ויש גדילה ונסיגה זה בהחלט סביר. מתחיל להיות בעייתי כאשר יש צמיחה מתמדת של הבלוטות. 2. לא סביר- במידה ויש צמיחה מתמדת ותסמינים נלווים כגון חום ממושך, ירידה בתיאבון וירידה במשקל אזי רצוי ברור נרחב יותר 3. בהחלט- זאת בדיקה לא פולשנית אינה כואבת ויכולה להוסיף מידע מרגיע . דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים