כפתורים, שקדים ופוליפים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

04/02/2018 | 22:27 | מאת: אוריאל

בתנו בת 4 צריכה לעבור ניתוח כפתורים עקב הצטברות נוזלים באזנים. לבתנו יש גם שקדים בולטים ביותר אשר בעבר הפריעו קצת בשינה אולם לא עוד. הרופא הציע לשקול, במקביל לכפתורים, גם הסרת שקדים ושקד שלישי. את האמת אנו לא יודעים מה לעשות, בעקרון אין ממש צורך למעט ניתוח הכפתורים אולם אם כבר עושים את הפרוצדורה ויתכן כי זה ימנע בעיות בעתיד האם כן להסיר הכל?

שלום רב זה לא שיקול נכון. אף אחד לא יודע מה יהיה בעתיד ואם כעת אין תסמינים של הפרעה נשימתית בשינה ובערנות אין ממש מקום לביצוע ניתוח שקדים או שקד שלישי. למרות שאלה ניתוחים שכיחים מאד הם אינם נטולי תחלואה . דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים