ציסטה בצוואר לילדה בת 6

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

24/09/2017 | 10:36 | מאת: ג

שלום, לפני כשנה בת שלי התלוננה על כאבים בעט בליעה ובליטה קטנה באמצע צוואר מעל בלוטת התריס, רופא טען שזו היא ציסטה, לאחר מכן הבליטה נעלמה והתלונות נעלמו, מאז שוב בליטה הופיע ואף בגודל גדול יותר, ועם רגישות מקומית, עשינו אולטרסאונד ורשום שזו היא ציסטה בקוטר 1 סנטימטר רופא אף אוזן גרון ממליץ להסיר את הציסטה בניתוח ארצה לשמוע ממומחים נוספים דעות הילדה בת 6.5 והציסטה הופיע לראשונה לפני שנה האם זה הגיוני שהציסטה הופיע בגיל 5 לראשונה? כי הבנתי שזה משהו מולד מה היית ממליץ לעשות? להשאיר ולעקוב או ניתוח? מסוכן להשאיר את הציסטה כפי שהיא לאורך השנים? האם הניתוח נחשב לניתוח פשוט יחסית? מסוכן או לא?

שלום רב לפי התיאור כנראה מדובר בציסטה תירוגלוטית אך קיימת עדיין אבחנה מבדלת ואבחון סופי בניתוח עצמו ובפתולוגיה שלאחריו. בכל מקרה זה אכן ממצא מולד אך הביטוי שלו יכול להופיע לראשונה בכל גיל יש נם מקרים בהם ההופעה הראשונית רק בגיל 40-50 שנה. ברוב המקרים ההופעה היא בילדים בכל זאת. כשאר הנגע כבר הזדהם ( רגישות מקומית וכו) ניתוח רצוי כוון שזה נגע שלא יעלם וימשיך להזדהם בעתיד. זה לא מסוכן להישאר את הציסטה אך בכל זיהום תהיה אי נוחות מסיימת צורך בטיפול אנטיביוטי ולעיתים אף ניקוז חיצוני של תהליך זיהומי שלא חולף. תדירות הזיהומים החוזרים בלתי צפויה ויכולה להיות נדירה או שכיחה מאד. זה ניתוח יחסית שכיח - לא הייתי קורה לו פשוט ורצוי שיעשה ע"י מי שמיומן בניתוח זה דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים