הגדלה של האדנואידים עם היצרות של נזופרינגס

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

01/09/2017 | 15:44 | מאת: Michal

שלום ילדה בת 6.5 סובלת מקושי בנשימה בשינה, לעיתים גם נחירות. בעבר טופלה למשך תקופה בספריי אבאמיס, אולי עזר קצת, אבל בהמשך היה נראה שלא. לאחרונה מתלוננת יותר על קושי בנשימה, רופא ילדים שלח לצילום רנטגן, וזו התשובה: פענוח רדיולוג: הגדלה של האדנואידים עם היצרות של נזופרינגס מה משמעות הפענוח? מה זה אנדואידים? השקדים? השקד השלישי? האם הנתונים בפענוח לכשלעצמם הם אינדיקיציה לניתוח או לא בהכרח? מה האופציות הטיפוליות? יש טיפול שמרני שיכול להועיל או רק ניתוחי? מה עושים בניתוח כזה? תודה רבה

שלום הצורך בטיפול ניתוחי נקבע בעיקר על סמך תסמינים של הילד אח"כ לוקחים את הבדיקה הגופנית ורק בסוף את בדיקות העזר כמו צילום. אף פעם אין לקבוע ניתוח על סמך צילום בלבד זוהי בדיקה תומכת למי שיש לו תסמינים מתאימים. כעיקרון ברוב המקרים הצילום מיותר לצורך קבלת החלטה. בכל מקרה במידה ויש תסמינים קבועים לילדה של חסימה נשימתית אזי טיפול רצוי. קיים טיפול תרופתי דוגמת התרסיס שהשתמשתם בו יעילות חלקית והשימוש צריך להיות ממושך אך זאת אופציה קיימת לגבי ניתוח - סוג ניתוח נקבע לפי חומרת התסמינים והממצאים בבדיקה הגופנית דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים